Nu finns appen S o V – strukturen på App Store och Google Play. Sök på s o v – strukturen för att hitta den.

Appen är skapad utifrån S o V – strukturen. Den syftar till att vara ett stöd i förändringsarbetet, där både behandlare och klient har nytta av den struktur och kontinuitet som appens innehåll ger. I appen finns bland annat konkreta verktyg för att hantera starka känslor och svåra situationer samt möjlighet att föra olika typer av dagboksanteckningar (sork och känslodagbok) mellan samtalen med en behandlare.

(Tyvärr har vi vissa problem med appen i androidversionen. I vissa funktioner försvinner det man skrivit när man stänger appen. Vi föreslår att man tar en skärmdump på det man skrivit. Tills vi löst problemet…)

Ladda ner appen från din App store

Download on the App Store Ladda ned på Google Play

Innehåll i appen:

Min förändring 

  • Värderad riktning 
  • Ta hand om mig själv och min kropp
  • Hemuppgift 
  • Skatta våld 

Stopp & tänk stegen 

(11 verktyg för att hantera starka känslor och svåra situationer)

Dagbok mellan samtal 

  • SORK
  • Enkel känslodagbok

Ljudövningar 

Vidmakthållandeplan 

Vi hoppas att även appen ska komma till nytta för så många klienter som möjligt i Sverige. Vår tanke är att appen kan öka sannolikheten att klienten faktiskt utför och tränar på de verktyg som vi presenterar i en S o V -behandling.

Instruktionsvideo till appen:

Metodstöd 

Metodstödet beskriver samtliga verktyg och material i S o V – strukturen.  I metodstödet delar vi med oss av hur vi själva använder verktygen och hur vi tänker kring dem. Dessutom kopplar vi verktygen till forskning och beprövad erfarenhet på våldsfältet. Metodstödet är på 190 sidor. De som hittills läst metodstödet har upplevt det som en bra repetition av utbildningen och ett stöd i behandlingsarbetet.

För att kunna köpa metodstödet behöver man ha gått utbildningen Samtal om våld och erhållit kursintyg. Vi säljer metodstödet för 399 kr (inkl frakt). Mejla oss på redphalaropehb@gmail.com om ni är intresserade.

Kort videopresentation av metodstödet: